Een bruidskousenband is waarschijnlijk het enige stukje lingerie ooit dat je door je man laat uitdoen zodat die hem vervolgens vrolijk in een enthousiaste menigte kan gooien. 
Voor- of tegenstander van de kousenband, deze huwelijkstraditie is nog steeds erg populair! Wij merken dat goed aan de vele kousenbanden (liefst met een blauw accentje) dat we verkopen in de winkel.
En we krijgen er dan ook veel vragen rond:  aan welk been draag je hem? Hoeveel kost het? Hoe hoog draag je hem? Waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? 
Welnu, het zit zo:

Aan welk been draag je de bruidskousenband?
Aan het been waar het voor jou het meest comfortabel en natuurlijk aanvoelt! Het is niet zo dat het geluk of ongeluk brengt als je hem aan je linker- of rechterbeen draagt. Aan beide benen is wat overdreven…

Waar precies plaats je de kousenband?
Plaats de kousenband waar je maar wil, maar zorg ervoor dat je hem uitprobeert voor je trouwdag. Gewoonlijk wordt de band net boven je knie gedragen. Dit is meestal het smalste deel van je been; je andere been zal hem zo het minste voelen wanneer je wandelt of danst. Niet onbelangrijk, zeker als je een zeemeermin draagt of een nauwsluitende bruidsjurk. Deze jurken worden aan je knie  breder, waardoor dit een ideale plek is . 

Hoe gaat dat ‘kousenbandgooien’ dan precies in zijn werk?
Het leukste is dat de bruidegom wordt aangemoedigd door zijn vrienden,  vervolgens een sensueel dansje placeert voor de menigte en dan, onder luid gejuich, onder de rok van de bruid duikt . Vervolgens trekt hij met zijn tanden (!) de kousenband van haar mooie been en gooit die over zijn rug naar zijn vrienden of de andere mannelijke gasten. Wie hem vangt is de volgende die gaat trouwen. De mannelijke tegenhanger van het bruidsboeket gooien dus!

Moet ik mijn kousenband laten gooien?
Moet niet, jij moet je goed voelen bij al wat er gebeurt op je trouwdag.
Een veel voorkomende reden om de kousenband niet te gooien, is dat bruiden hem willen houden als een modern erfstuk.  Als jij hem ook wil houden, maar je wilt toch ook dat leuke moment met je hubbie meemaken, overweeg dan om een aparte kousenband te kopen. Dit kan dan een eenvoudigere versie zijn, het effect blijft even leuk.
Andere bruiden voelen zich niet erg op hun gemak wanneer hun bruidegom onder hun jurk naar de kousenband vist terwijl hun ouders en grootouders toekijken. In dit geval zou je zelf discreet je kousenband kunnen uitdoen en hem aan je bruidegom geven om hem over zijn rug te gooien!

Waar komt de traditie van de bruidskousenband vandaan?
De bruidskousenbandtraditie is ontstaan in de donkere Middeleeuwen. 
Toen droeg de bruid een kousenband om haar kousen omhoog te houden, gewoon een praktisch verhaal dus. 
Maar de kousenband stond ook voor de maagdelijkheid van de vrouw. Als de vrouw toestond dat de man de kousenband verwijderde, was dit een teken dat ze bereid was om haar maagdelijkheid op te geven. In de middeleeuwen was het ook de traditie dat de huwelijksgasten het bruidspaar begeleidden naar de bruidssuite om zeker te zijn dat het huwelijk geconsumeerd werd. Helaas verliep dit niet altijd goed omdat de beschonken mannelijke gasten de bruid nog weleens onteerden voordat zij met haar bruidegom de bruidssuite kon bereiken. Onder meer daarom werd destijds het kousenband gooien in het leven geroepen en wel net voor dat het bruidspaar naar de bruidssuite vertrok. Een mooie afleiding voor de aanwezige mannen…

Hoeveel kost een kousenband?
Wij verkopen kousenbanden al van 7.95€ tot 25€:  van links naar rechts €7.95 - €14.50 - €15.50 en €25 (met een afneembaar hartjes medallion voor 2 foto's)

Wie koopt de kousenband?
Veel van de wie-betaalt-voor-wat-richtlijnen zijn wat gedateerd omdat veel verloofde koppels hun bruiloft op hun manier willen organiseren. Dus als je een kousenband voor een vriendin wilt kopen voor haar vrijgezellenavond, kan het een heel attent geschenk zijn. Als je als bruid je eigen kousenband wilt uitzoeken, is dat ook perfect.
Zelfs schoonmoeders kopen hier in de winkel kousenbanden voor hun toekomstige schoondochters (allez, daar ga ik toch van uit :-))

Voilà, je bent weer een stukje wijzer in de bruiloftstradities!

Nicole

© 2017 - 2024 The Dress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel