Valentijn is hét moment waarop veel knapperds hebben gewacht om hun liefste ten huwelijk te vragen.
Denk je dat dit bij jou ook het geval zal zijn? Lees dan snel deze tips zodat je goed voorbereid aan de rest van je nieuwe leven begint.

Boek een manicure
Je handen zullen de komende weken in de schijnwerpers staan, dus zorg ervoor dat ze er piekfijn uitzien. Kies voor een natuurlijke kleur van nagellak zonder glitters of speciale effectjes anders concentreren vrienden zich meer daarop dan op je prachtige verlovingsring. Niet cool.

Bel je ouders
En ook je broers en zussen en BFF's. Je wil echt niet dat ze op de sociale media over je nieuwe status moeten lezen! Dus geef ze persoonlijk een belletje en vertel hen het goede nieuws. Grote kans dat papa en mama al weten wat er aan de hand is en geduldig aan de telefoon hebben gewacht op jouw telefoontje (tenminste als jouw schat mijn eerdere tips voor een huwelijksaanzoek heeft gelezen ;-))

Post een Ring Selfie
Een foto zegt meer dan duizend woorden, toch? Als je klaar bent om te delen met de rest van de wereld dat je verloofd bent, begin dan bij Instagram! Neem een ring selfie of een lieve foto van jou en je verloofde. Nog beter: film zijn knieval en post dat filmpje. En vergeet uiteraard niet om het Facebook-officieel te maken!

Laat je ring op maat maken
Als de ring past, geweldig maar indien niet, ga dan zo snel mogelijk naar de juwelier voordat hij van je vinger valt. Je zou toch niet graag duizenden euros (;-)) verliezen na ja te hebben gezegd.

Laat je ring verzekeren
Ik weet het, - het is niet bepaald het meest romantische om hier te bespreken, maar als je een dure joekel hebt gekregen, loont het de moeite om die mee te verzekeren met de Inboedelverzekering of met de Kostbaarhedenverzekering. Zo is ie verzekerd tegen onder andere diefstal. Hoewel je de emotionele waarde natuurlijk nooit terugkrijgt, geeft een goede verzekering toch een gerust gevoel.

Proost!
Verzamel een paar van je beste vrienden en/of familie en laat de bubbels vloeien... Je bent verloofd, en dat is absoluut de moeite waard om te toasten. Cheers!

Neem een adempauze
Start niet meteen met je huwelijksplanning! Neem een week of twee om van je nieuwe status te genieten. Holy moly, je zult genoeg stress hebben de komende maanden …

Denk na over een datum
De meest wenselijke trouwdata en -locaties worden ver van tevoren geboekt, dus is het verstandig om asap over data na te denken. Zoek uit welke data voor iedereen passen en of er potentiële conflicten zijn.

Zoek trouwlocaties
Denk eraan: je kunt pas een datum boeken als je je droomlocatie hebt vastgelegd! Doe eerst wat onderzoek online. Heb je al een plekje in gedachten, bel hen dan zo snel mogelijk voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid.

Bepaal hoe groot of klein jullie de bruiloft zien
Of je het nu groot maakt of klein houdt, het is erg belangrijk dat je het hier met alle betrokkenen over eens bent. Betalen je ouders de rekening, zorg dan dat beide families de neuzen in de zelfde richting hebben… Als je het eens bent over een ruw aantal gasten en een budget, kun je je verbinden aan een locatie.

Bespreek een budget
Dit kan een lastige worden want helaas praat niemand graag over geld. Maar deze discussie moet worden gehouden, tussen jou en je partner, en eventueel de ouders.

Maak een trouwwebsite
Niet absoluut noodzakelijk, maar wel leuk.  Als je de kennis hebt, kan je zelf een eigen creatie maken maar je kan ook gebruik maken van één van de vele templates voor trouwwebsites die er zijn. (cfr Wordpress, Wix,Template.net…)

Verzamel inspiratie
Maak een Pinterest-bord, Google Doc, sla foto's op Instagram op of maak een map op jouw computer om afbeeldingen van je favoriete bruiloftselementen. Handig om dit te delen met je weddingplanner, moeder, vrienden, verloofde, of iedereen die iets kan bijdragen.

Kies wie in de suite zal lopen
Hoeveel bruidsmeisjes of -jonkers willen jullie? Is een oneven aantal OK of is een even aantal een must? Wie worden de getuigen? 1 of meerdere getuigen? Willen jullie bruidskindjes? Je moet deze dingen samen bespreken voordat een van jullie de vraag begint te stellen aan de vrienden.

Weddingplanner of zelf plannen?
Als je een professionele weddingplanner wil om te helpen met logistiek en organisatie, vraag dan om referenties en doe een beetje online onderzoek. Laat er enkele komen voor een gesprek en zie of het klikt en jullie op dezelfde lijn zitten. Weddingplanners hebben vaak goede toeleveranciers, wat goud waard kan zijn!
Ben je zelf goed in het onderhandelen, stel dan al eens een lijstje op met te contacteren leveranciers. Check verschillende prijzen en kies samen.

Relax!
Een huwelijk voorbereiden is not a walk in the park… dus probeer de humor in dingen te vinden en neem de tijd om te lachen, en onthoud waarom je in de eerste plaats aan het trouwen bent J!

(met dank aan Elizabeth Mitchell)

© 2017 - 2024 The Dress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel