1- Je plant te veel tijd tussen je ceremonie en je receptie

Toegegeven, je moet niet gestresseerd geraken door een té krappe planning! Maar het omgekeerde is ook niet ideaal. Als je teveel tijd hebt tussen het officiële deel van je dag en je receptie of avondfeest, gaan gasten misschien gewoon niet komen opdagen voor het officiële gedeelte. Als het echt onvermijdelijk is, voorzie je best een hapje en een drankje voor zij die deel uitmaken van de suite. Zo vul je voor hen de tussentijd op en voorkom je appelflauwtes.

2- Je voorziet niet genoeg tijd voor haar en make-up

De tijd de je nodig hebt om je klaar te maken, moet zo ontspannen en leuk mogelijk zijn.  Als je eenmaal achterloopt op het schema, kan de druk toenemen om tijd in te halen. Het laatste wat jij wilt, is half afgewerkt op het grootste feest van je leven verschijnen. Check dus goed op voorhand de tijd die jouw haar- en make-up pro's zeker nodig hebben om je rustig klaar te stomen en maak er een feestje van!

3- Je bent te trendy met je lippenstift

Sla de trendy red-carpet looks over en kies iets dat echt bij  je past. Neem best geen “nude” kleur want ook al is dat mooi met smokey-eyes, het doet je lippen volledig verdwijnen, vooral op de groepsfoto's. Overweeg daarentegen een frisse kleur van bessen, perziken of roosjes, genoeg om je lippen te onderscheiden van de rest van je teint.

4- Je vergeet de gevoeligheden van alleenstaande vrienden

Zeker, bruiloften zijn een geweldige plek om mensen te ontmoeten! Maar plaats niet al je single-vrienden lukraak aan één tafel. Zet mensen samen op basis van hun gedeelde interesses, niet hun burgerlijke staat. Ga door je gastenlijst en maak parallellen. Verbind gasten met soortgelijke hobby's, banen of interesses en probeer iedereen gerust te stellen door aan elke tafel een mix van vertrouwde en nieuwe gezichten te zetten..

5- Je zegt niet iedereen gedag

Je ziet het steeds minder: het formele ontvangstcomité bestaande uit pas getrouwd koppel met ouders dat vóór de aanvang van de receptie of het avondfeest strategisch opgesteld staan handjesschudden. Nochtans had dit voordelen want álle gasten werden welkom geheten. Voel je hier niet veel voor, maak er dan een punt van om tijdens de receptie of na het diner tussen de tafels door te circuleren. Zorg ervoor dat je elke gast begroet en dat je blijft bewegen; blijf niet te lang aan één tafel staan. Heb je te veel genodigden, voorzie dan een microfoon, neem het woord en verwelkom iedereen hartelijk.

6- Je verlangt te veel van je fotograaf

Uiteraard is het een voordeel als je fotograaf de dagindeling en de who's who van beide families van buiten kent, maar vergeet niet dat de meest ongeplande momenten zorgen voor de meest memorabele albums.  Betrouw op de expertise van je fotograaf en geef hem de ruimte om de beste foto's te maken zonder dat hij de hele tijd instructies moet volgen.

7- Je vergeet je crew eten te geven… en jezelf

Het laatste dat je op je trouwdag wilt, is een low-energy DJ of een uitgeputte fotograaf. Dus voorzie een snelle hap voor je weddingplanner, fotograaf, videograaf en DJ of band. Spreek iets af met je feestzaal en hou rekening met deze kost in je budget.

En wil je zelf tijdens de ceremonie, receptie of avondfeest niet licht in je hoofd worden of erger nog, flauwvallen, zorg dan dat je zelf ook meer eet dan alleen maar wat hapjes..

8- Je mismeestert de muziek

Terwijl jij op Rihanna rockt, krijgen je gasten geen woord gewisseld omdat het volumeknopje te veel naar rechts staat. Als degenen die ervoor kiezen niet te dansen geen gesprek kunnen voeren, dan staat de muziek te luid. Menig feestje is daardoor al vroegtijdig geëindigd. Tenzij iedereen meerockt natuurlijk.

9- Je facebookt en instagramt de hele dag

Je ziet er uit als “a million dolllars”, dat wil je toch posten??  
Weersta de verleiding!! Niet alleen zijn FB en Instagram op deze dag allesbehalve sociale media, je hebt een fotograaf rondlopen die jouw mooiste momenten beter vereeuwigt dan jijzelf dat zal doen.

10- Je kunt de kleine dingen niet los laten

Je dag verloopt niet volgens plan. So what? Laat de dingen toch gewoon gebeuren en  GENIET van JULLIE dag. Straks is hij voorbij!!!
Als jij kan genieten, genieten je gasten ook. Zij zijn tenslotte voor jullie gekomen om samen jullie huwelijk te vieren. Dus maak plezier en laat het een feestje zijn. Niemand die zich stoort aan onvolmaaktheden waar je later wellicht zelf om lacht.
CARPE DIEM!

© 2017 - 2024 The Dress | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel